НачалоCategoryБългария

Живописна мозайка от зелени гори, дъхави ливади, изумрудени язовири, живописни реки и причудливи скали - това са Родопите. Понякога са нежни и топли - в късна есен, разстлала пъстрата си топла прегръдка из цялата планина.

Производство на тахан от сусам по стара технология – таханът представлява каша от печен и смлян сусам. Богат е на витамини и минерали.

Слънчевата ферма се намира в село Тънково - изградена е изцяло от камък, глина и дърво - традиционни техники за строителство с естествени материали, носии, битови предмети, вино.

https://travcobg.com/wp-content/uploads/2018/09/IMG_2283-640x480.jpg

Един от най-красивите български музеи се намира в Кърджали - с обща експозиционна площ от 1300 кв. метра и невероятни находки в Археология, Природа и Етнография.

Ивайловград като селище се формира в края на XVI и началото на XVII век. В началото там живеят само гърци. През 1823 г църковната енория включва 10 села с гръцко и българско население.

Църквата в село Пелевун е от възрожденския култов период от 19-и век, с изключително висока историческа стойност, обявена за архитектурно-художествен паметник на културата.

Кой е Травко

Травко обича планината и живее в къща при езерото, където посреща приятели и с тях споделя своите приключения. ВИЖ ТУК

Напиши отзив

Всяка добра дума има значение

Close

Ивайловград - църкви

    Попълни и изпрати. Задължителните полета са маркирани със *      Форма за запитвания и допълнителни въпроси към програмата. Задължителните полета са маркирани с *